De Verhalenvrouw

Verhalen vertellen

 

Wij mensen zijn “ verteldieren”. Iedereen kan vertellen, je hoeft daar geen artiest voor te zijn. We zijn gemaakt om rond een vuurtje te zitten en elkaar verhalen te vertellen.

Verhalen verbinden. Verhalen vertellen en luisteren naar verhalen helpt ons te begrijpen wat er in ons leven gebeurt en om elkaar te begrijpen. Door naar elkaars verhaal te luisteren, leren we elkaar beter begrijpen en voelen we ons meer betrokken bij elkaar.

Verhalen zijn ook vrij makkelijk te vernieuwen en iedereen kan dat doen. Als je al heel lang hetzelfde verhaal vertelt, over jezelf of over je leven, is het heel verfrissend om hetzelfde verhaal eens vanuit een ander gezichtspunt te vertellen en te kijken wat er dan gebeurt.

 

Vertellen bij de Verhalenvrouw

In mijn eigen praktijk nodig ik jou uit om individueel of in een kleine groep te werken aan het vertellen, her-vertellen en delen van jouw eigen (levens-)verhaal, ondersteund door visualisaties en beeldende werkvormen.

 

De Verhalenvrouw komt naar je toe

In instellingen, scholen of bij jou thuis vertel ik verhalen die amuseren, raken, blij maken, troosten en betekenis en inzicht geven.

Het verhalen vertellen kan een intiem karakter hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een reminiscentie-activiteit in een verzorgingshuis of een verhalenkring op school of in een dagbestedingscentrum.

 

De Verhalenvrouw verdiept

Ik vertel verhalen bij speciale levensgebeurtenissen zoals geboorte-/kraamfeest, huwelijk, herdenking, jubileum.

Als verteller luister ik ook jouw festival, themadag of feest op met bij jouw thema passende verhalen.